logo fairtrans

Investeerders gezocht voor overname van 9 bestaande solar parken 27MW in Europa

Introductie Bedrijf

Het bedrijf heeft als doel het genereren van duurzame energie uit natuurlijke bronnen: wind en zon. Ze is een onafhankelijke energieproducent met focus op overname van operationele buitenlandse wind- en solar parken.

In samenwerking met investeerders koopt ze operationele parken en managet ze de assets tot het einde van de levenscyclus. Haar businessmodel is erop gericht om bedrijven en personen, welke willen investeren in duurzame energie, van de juiste informatie te voorzien en te begeleiden in hun keuzes en doelstellingen.

Ze is een full service asset- en portfoliomanagement bedrijf en begeleidt investeringen met een volume van 2M tot 200M euro.

Missie

Het bedrijf staat voor een zo hoog mogelijke energie-opbrengst en ook het hoogst mogelijke rendement op de investering van haar investeerders gepaard met zo weinig mogelijk risico's.

Het team heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het opzetten, financieren en beheren van duurzame energieprojecten. Deze ervaring helpt hen die projecten te selecteren die een solide return on investment bieden en weinig risico's met zich meebrengen.

Het team richt zich uitsluitend op de verwerving en exploitatie van wind- en solarinstallaties, welke al operationeel zijn. Het bedrijf is geen projectontwikkelaar, omdat ervaring leert dat projectontwikkeling significant hogere risico's met zich meebrengt. 

Diensten

De dienstverlening bestaat uit:

  • Asset management
  • Portfolio management
  • Investment management
  • Operationeel management
  • Onderhoud
  • Optimalisatie

Haar geïntegreerde asset management aanpak is relatief nieuw voor de energieindustrie en daarmee onderscheidend.

De Opportunity

Medio 2016 heeft de onderneming quick scans verricht op 9 bestaande solar parken in Portugal, Italië en Bulgarije en heeft ze deze positief voor overname bevonden.

Totale capaciteit: 27,3MW
Totale investering: EUR 70.500.000.
Totale ROI: ca. 10% (variërend per park van 7% tot 13%).

Een investeerder kan investeren in het geheel, maar ook in individuele parken, en kan een meerderheid in de aandelen verkrijgen.

Voor geïnteresseerden is na een geheimhoudingsverklaring een Informatiememorandum beschikbaar.

Terug naar Profielen

Laatste nieuws:
Nieuw profiel
grootschalige
melkproductie
Australië

Op de
hoogte blijven?

FairTrans is Official Partner van: cfie logo 1